Hjem
Grov kyllingburger med kyllingbacon

Grov kyllingburger med kyllingbacon

Dette er en god kyllingburger der brødet er kjøpt i butikken (grovt).
Porsjoner: 6 stk
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Hvis brødene er ferdige 20 min, inkl. baking 1,5 t
Kcal 548 pr stk
Kcal per 100 gram 369

Ingredienser

Hamburger

  • 6 stk kyllingfilet
  • 6 stk strimle kalkunbacon
  • 0,5 stk rødløk Liten
  • litt salat (hodesalat)
  • 6 skiver lettere norvegia ost kan sløyfes
  • 6 ss Hvitløksdressing eller mager kesam, thousand island 3%.
  • kyllingkrydder, chilikrydder
  • 1 ss olje til steking

Grovt Hamburgerbrød

  • 150 g sammalt speltmel/hvetemel
  • 200 g siktet spelt/hvete
  • 25 g smør
  • 3 dl ekstra lett melk
  • 25 g gjær Du kan også bruke tørrgjær, 1 pk
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Hamburger

  • Del kyllingfileten i to på langs. Kylling og bacon stekes i litt olje, krydre med kyllingkrydder og chili. Legg på osten slik den smelter.
  • Del hamburgerbrødet i to, legg på salat i bunn, løkringer, litt dressing.
  • Legg begge kyllingbitene på brødet + bacon og legg på toppen.

Hamburgerbrød

  • Bland alt det tørre
  • Smelt smøret og ha i melken. Blandingen skal være 37 grader. Rør inn gjæren hvis du bruker fersk.
  • La deigen heve til den er dobbel så stor
  • Del den deretter opp i 6 biter, og rull hver bit til en flat bolle. Dekk bollene med plast og la dem heve til dem er dobbelt å store igjen.
  • Pensle bollene med melk og dryss gjerne på litt sesam frø.
  • Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min. Avkjøl på rist før du deler dem i to og lager kyllingburgerene klar til servering. Se i gruppen ovenfor.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!