
Dette er en god kyllingburger der brødet er kjøpt i butikken (grovt).
Porsjoner: 6 stk
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Hvis brødene er ferdige 20 min, inkl. baking 1,5 t
Kcal 548 pr stk
Kcal per 100 gram 369
Ingredienser
Hamburger
- 6 stk kyllingfilet
- 6 stk strimle kalkunbacon
- 0,5 stk rødløk Liten
- litt salat (hodesalat)
- 6 skiver lettere norvegia ost kan sløyfes
- 6 ss Hvitløksdressing eller mager kesam, thousand island 3%.
- kyllingkrydder, chilikrydder
- 1 ss olje til steking
Grovt Hamburgerbrød
- 150 g sammalt speltmel/hvetemel
- 200 g siktet spelt/hvete
- 25 g smør
- 3 dl ekstra lett melk
- 25 g gjær Du kan også bruke tørrgjær, 1 pk
- 1 ts salt
Slik gjør du
Hamburger
- Del kyllingfileten i to på langs. Kylling og bacon stekes i litt olje, krydre med kyllingkrydder og chili. Legg på osten slik den smelter.
- Del hamburgerbrødet i to, legg på salat i bunn, løkringer, litt dressing.
- Legg begge kyllingbitene på brødet + bacon og legg på toppen.
Hamburgerbrød
- Bland alt det tørre
- Smelt smøret og ha i melken. Blandingen skal være 37 grader. Rør inn gjæren hvis du bruker fersk.
- La deigen heve til den er dobbel så stor
- Del den deretter opp i 6 biter, og rull hver bit til en flat bolle. Dekk bollene med plast og la dem heve til dem er dobbelt å store igjen.
- Pensle bollene med melk og dryss gjerne på litt sesam frø.
- Stek hamburgerbrødene midt i ovnen på 200 grader i 15-20 min. Avkjøl på rist før du deler dem i to og lager kyllingburgerene klar til servering. Se i gruppen ovenfor.