Hjem
Grønnsaksuppe med kyllingboller

Grønnsaksuppe med kyllingboller

Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 253 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 2 ss finhakket kruspersille
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss frisk basilikum el. 1 ts tørket kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 2 l vann
  • 4 stk hønsebuljongterninger
  • 4 stk Gulrot
  • 0,5 stk purre
  • 0,5 stk sellerirot
  • 1/4 stk kålrot
  • 4 stk potet

Slik gjør du

  • Rør kyllingkjøttdeig med egg og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
  • Kok opp vann og buljong. Tilsett oppdelte suppegrønnsaker, og kok til de er knapt møre. Trekk kjelen tilside.
  • Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte.
  • Dryss gjerne over litt hakket grønt før servering.
  • Server grønnsaksuppen med godt brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!