
Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 253 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 1 stk egg
- 2 ss finhakket kruspersille
- 1 båt hvitløk
- 1 ss frisk basilikum el. 1 ts tørket kan sløyfes
- 1 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 2 l vann
- 4 stk hønsebuljongterninger
- 4 stk Gulrot
- 0,5 stk purre
- 0,5 stk sellerirot
- 1/4 stk kålrot
- 4 stk potet
Slik gjør du
- Rør kyllingkjøttdeig med egg og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
- Kok opp vann og buljong. Tilsett oppdelte suppegrønnsaker, og kok til de er knapt møre. Trekk kjelen tilside.
- Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte.
- Dryss gjerne over litt hakket grønt før servering.
- Server grønnsaksuppen med godt brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.