Hjem
Grønnkål- og eplesallat med cashewnøtter

Grønnkål- og eplesallat med cashewnøtter

Den trauste grønnkålen har fått sin renessanse og er blitt supertrendy. I denne salaten har grønnkålen fått en asiatisk vri, i selskap med cashewnøtter og syrlig eple.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 250 g rå cashewnøtter
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss svarte sesamfrø
  • 1 dl chinkiang (svart vineddik)
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje
  • 300 g grønnkål
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk grønt eple

Slik gjør du

  • Rist cashewnøtter i en varm, tørr stekepanne til de er gylne.
  • Ha i lønnesirup og bland godt. Stek videre til lønnesirupen tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Hell nøttene over på bakepapir.
  • Skyll og tørk stekepannen og varm den på nytt. Rist svarte sesamfrø i 40-45 sekunder, eller til de dufter aromatisk. Dryss dem over cashewnøttene og avkjøl helt.
  • Visp sammen svart vineddik, eplecidereddik, sukker og olje.
  • Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen og kutt den i ca. 2 cm brede strimler. Legg grønnkålen i en bolle og hell over halvparten av dressingen. Bruk hendene og «massér» grønnkålen til den blir myk og godt blandet med dressingen.
  • La salaten stå og hvile i minst 15 minutter. Bland inn litt mer av dressingen og legg opp på et fat.
  • Skrell eplet, ta ut kjernehuset og del det i tynne båter. Vend båtene i resten av dressingen og fordel dem på grønnkålen.
  • Grovhakk cashewnøttene og dryss dem over salaten rett før servering.
  • Salaten smaker godt alene, og er i tillegg knallgodt som tilbehør til andre retter, for eksempel på en buffet.
  • Som hovedrett er dette nok til 2-3 personer, eller til minst fire om det skal være tilbehør.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!