
Den milde, søtlige smaken på kamskjell får friskt og nydelig følge av appelsin på disse små grillspydene som godt kan erstatte ventepølsa til de litt eldre, sultne gjestene dine.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 12 stk kamskjell
- 1 ss flytende honning
- 1 ss appelsin
- 1 ss revet frisk ingefær
- 2 ss olje
Slik gjør du
- Legg grillspyd av tre i vann.
- Tin kamskjell om de er fryst, og fjern det harde muskelfestet som sitter på skjellmuskelen.
- Del appelsin i to og deretter i fire. Del tre av bitene i til sammen like mange biter som antall kamskjell.
- Press saften av den siste appelsinbiten i en skål og bland inn honning og revet ingefær. Sett til side.
- Tre kamskjell og appelsin annenhver gang på grillspyd, pensle med litt olje og krydre med litt salt og pepper
- Grill spydene på høy varme 1 minutt på hver side. Løft dem litt vekk fra varmen og pensle dem med marinaden.
- Server med en gang, og drypp over resten av marinaden.
- Kamskjell skal ha kort varmebehandling, ellers vil de bli tørre og harde. De kan godt være litt rå i midten.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.