Hjem
Grillet vegatarpizza

Grillet vegatarpizza

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Her har du oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong. Nam!
(du kan også steke den i stekeovnen).
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Over 60 min

Ingredienser

Pizzadeig

  • 1,5 dl lunket vann
  • 0,25 pk fersk gjær
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel du kan ta 1 dl fint sammalt hvetemel for å få grov bunn

Topping

  • 2 dl creme fraiche, 18%
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 3 stk frisk sjampinjong
  • 0,5 stk rødløk
  • 8 stk cherrytomater
  • 2 ss pinjekjerner
  • 4 stilker frisk oregano til pynt

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Bland sammen crème fraîche, finhakket timian og pepper til en pizzasaus. Kutt sjampinjong i biter, rødløk i båter og cherrytomat i to.
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, form den til en rund ball og kjevle den ut på en melet overflate.
  • Legg deigen på pizzasteinen, og smør på pizzasaus. Dryss på ost og legg på sjampinjong, rødløk og cherrytomater. Dryss på pinjekjerner og lukk lokket til grillen.
  • La pizzaen grille til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. Pynt med frisk oregano før servering.

Notater

Her er link til enkel pizzasaus og langkokt pizzasaus. Har du tid, anbefales den langkokte pizzasausen.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!