
Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 319 pr porsjon
Ingredienser
- 800 g torskefilet eller torskeloin
- 2 stk sitron
- 4 ss olivenolje
- 8 kvister timian
Ramsløkspoteter
- 600 g potet
- 2 ss ramsløk (på glass)
- 1 stk rød chili
Slik gjør du
- Vask eller skrell poteter, og del dem om de er store. Ha poteter i en bolle. Tilsett ramsløkpuré og chili i ringer og bland godt. Har du ikke ramsløkpuré kan litt olivenolje og grovhakket hvitløk og persille bli like godt.
- Pakk potetene i aluminiumsfolie og sett dem på grillen i 20-30 minutter til potetene er møre.
- Del torskefilet eller -loin i jevnstore stykker. Dryss over litt salt og pepper.
- Skjær sitron i tynne skiver. Legg sitronskiver og fiskestykker på ark av aluminiumsfolie. Drypp over litt olje og legg på timianstilker. Pakk aluminiumsfolien sammen til en tett pakke og legg på grillen. Beregn 8-12 minutter, avhengig av størrelsen på fiskestykkene.
- Du kan velge å lage porsjonspakker, eller pakke fisk til flere personer i én pakke. Pass på at fisken ikke blir liggende i flere lag.
- Dette er en genial måte å tilberede fisk på grillen. Alle fiskeslag kan tilberedes på samme måte, og innholdet i pakkene kan variere fra det aller enkleste, til avanserte pakker med masse grønnsaker med urtesmør eller rømme. Her er det bare å bruke fantasien!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.