
Grillet kyllingfilet er manges sommerfavoritt. Sammen med denne friske mangosalaten blir det et nydelig måltid med fantastiske smaker. Vel bekomme!
Porsjoner: 4
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 40-60 min
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 2 ss olje til grilling
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Chiliglaze
- 3 ss chilisaus
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts wordchestershiresaus
- 1 ss olje
Mangosalat
- 2 stk mango
- 0,5 stk rødløk
- 1 stk rød chili
- 0,5 bunt frisk koriander
- 0,5 potte frisk mynte
- 0,5 pk ruccola
- 1 stk lime
Slik gjør du
- Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper.
- Legg kyllingfiletene på direkte varme, og grill til filetene har fått en fin stekeskorpe, ca. 2 min på hver side.
- Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".
- Legg filetene over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C. Hvil fileten i 5 minutter.
- Bland sammen chiliglazen, og pensle den på kyllingfiletene mot slutten av grillingen.
- Skrell og del mango i små terninger.
- Finhakk rødløk og chili. Fjern gjerne frøene på chilien før du kutter den opp om du ikke vil ha det spicy.
- Finhakk koriander og mynte.
- Bland sammen mangobiter, rødløk, chili, koriander, mynte og ruccola i en vid bolle. Press over limesaft.
- Server den saftig kyllingfileten skåret i skiver med mangosalaten.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.