Hjem
Grillet kyllingfilet med mangosalat

Grillet kyllingfilet med mangosalat

Grillet kyllingfilet er manges sommerfavoritt. Sammen med denne friske mangosalaten blir det et nydelig måltid med fantastiske smaker. Vel bekomme!
Porsjoner: 4
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 ss olje til grilling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Chiliglaze

  • 3 ss chilisaus
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts wordchestershiresaus
  • 1 ss olje

Mangosalat

  • 2 stk mango
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 0,5 pk ruccola
  • 1 stk lime

Slik gjør du

  • Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Drypp over litt olje og krydre med salt og pepper.
  • Legg kyllingfiletene på direkte varme, og grill til filetene har fått en fin stekeskorpe, ca. 2 min på hver side.
  • Når du griller på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Når grillingen skjer på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den litt kaldere sonen".
  • Legg filetene over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C. Hvil fileten i 5 minutter.
  • Bland sammen chiliglazen, og pensle den på kyllingfiletene mot slutten av grillingen.
  • Skrell og del mango i små terninger.
  • Finhakk rødløk og chili. Fjern gjerne frøene på chilien før du kutter den opp om du ikke vil ha det spicy.
  • Finhakk koriander og mynte.
  • Bland sammen mangobiter, rødløk, chili, koriander, mynte og ruccola i en vid bolle. Press over limesaft.
  • Server den saftig kyllingfileten skåret i skiver med mangosalaten.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!