
Å grille blomkål er en hit i sommer, og det er ikke så rart – den milde, fine blomkålen endrer helt karakter og blir fukk av smak etter en runde over flammene. Topp blomkålbiffen med nydelig, frisk gremolata med valnøtter, urter og sitron. En super vegetarisk middag, eller bruk den som tilbehør til for eksempel grillet kyllingfilet.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 2 stk blomkål
- 2 ss olivenolje
Gremolata
- 0,5 bunt bladpersille
- 1 dl valnøttkjerner
- 1 stk grønn chili
- 2 båter hvitløk
- 1 stk sitron
Til servering
- ca 2 dl gresk yoghurt
- 2 ss god olivenolje
Slik gjør du
- Fjern de groveste bladene og den nederste delen av stilken og del blomkålen i to. Skjær også vekk så mye at du får en flat skive blomkål som henger sammen i stilken. Spar avskjæret og bruk det i en annen rett, for eksempel blomkålsuppe.Skjær også vekk så mye at du får en flat skive blomkål som henger sammen i stilken. Spar avskjæret og bruk det i en annen rett, for eksempel blomkålsuppe.
- Pensle skivene med olje og krydre med litt salt og pepper.
- Grill blomkålskivene på varm grill eller i grillrist for grønnsaker. Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Snu dem forsiktig og grill dem ferdige på den andre siden.
- Finkutt persille, valnøtter, chili og hvitløk, og riv sitronskallet fint. Bland alt godt.
- Legg en stor klatt yoghurt på hver tallerken og legg på en skive blomkål. Fordel gremolataen på toppen av blomkålskivene og drypp over litt god olivenolje. Dra noen drag med pepperkverna over til slutt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.