Hjem
Fylte svinebiffer

Fylte svinebiffer

Fylte svinebiffer, slik vi har gjort her, gir en saftig matopplevelse. Retten er like god til hverdag som til fest.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin skåret i biffer
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Ostefyll

  • 250 g kremost naturell
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/4 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ts oregano
  • 1 dl ferdig revet lettost kan også bruke vanlig ost
  • 2 skiver spekeskinke kan også bruke bacon

Panering

  • 100 g speltmel/hvetemel
  • 4 stk egg
  • 100 g griljermel, strøbrød eller panko
  • 4 ss rapsolje til steking

Potetbåter

  • 10 stk nypotet
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt
  • 2 ss friske urter
  • 1 ss paprikapulver

Tomatsalat

  • 400 g cherrytomater
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200° C.
  • Stek spekeskinke i en stekepanne på middels varme til det har blitt sprøtt. Legg det til avrenning på kjøkkenpapir. Del det så i små biter og sett til side.
  • Ha kremost, hvitløkspulver, pepper, gressløk, oregano, revet ost og spekeskinke i en bolle og bland godt.
  • Gjør et snitt i svinebiffene fra siden slik at du får en stor lomme.
  • Krydre biffene med salt og pepper. Bruk en spiseskje og fyll biffene med ostefyll. Klem sammen kjøttet igjen så fyllet er i midten på kjøttet.
  • Visp sammen eggene.
  • Vend biffene i hvetemel, så i egg og deretter i strøbrød. PS! For å få ekstra sprø stekeskorpe anbefaler vi å panere med panko til slutt. Panko er en type brødflak man får kjøpt i velassorterte butikker med godt utvalg av asiatiske matvarer.
  • Stek biffene i en stekepanne med olje på middels varme til de har fått en fin gyllen farge, ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form.
  • Skyll tomatene og del dem i to, vend dem med olivenolje, balsamico, finhakket bladpersille, salt og pepper.
  • Vask potetene godt og del dem i båter på langs. Ha dem i en bolle og vend dem sammen med olje, salt, urter og paprikapulver. Ha potetbåtene over i en langpanne med bakepapir, og stek i ca. 30 minutter, til de er møre.
  • PS! Sjekk om potetene er møre ved å føre inn en spiss kniv i en av dem. Glir den fort inn er potetene ferdige.
  • Sett inn biffene i ovnen når det gjenstår 5 minutter.
  • Server fylte svinebiffer med båtpoteter og tomatsalat.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!