
Fylte svinebiffer, slik vi har gjort her, gir en saftig matopplevelse. Retten er like god til hverdag som til fest.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 800 g ytrefilet av svin skåret i biffer
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Ostefyll
- 250 g kremost naturell
- 1 ts hvitløkspulver
- 1/4 ts kvernet pepper
- 2 ss finhakket frisk gressløk
- 1 ts oregano
- 1 dl ferdig revet lettost kan også bruke vanlig ost
- 2 skiver spekeskinke kan også bruke bacon
Panering
- 100 g speltmel/hvetemel
- 4 stk egg
- 100 g griljermel, strøbrød eller panko
- 4 ss rapsolje til steking
Potetbåter
- 10 stk nypotet
- 4 ss olje
- 1 ts salt
- 2 ss friske urter
- 1 ss paprikapulver
Tomatsalat
- 400 g cherrytomater
- 1 ss olivenolje
- 1 ss balsamicoeddik
- 2 ss hakket bladpersille
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts pepper
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200° C.
- Stek spekeskinke i en stekepanne på middels varme til det har blitt sprøtt. Legg det til avrenning på kjøkkenpapir. Del det så i små biter og sett til side.
- Ha kremost, hvitløkspulver, pepper, gressløk, oregano, revet ost og spekeskinke i en bolle og bland godt.
- Gjør et snitt i svinebiffene fra siden slik at du får en stor lomme.
- Krydre biffene med salt og pepper. Bruk en spiseskje og fyll biffene med ostefyll. Klem sammen kjøttet igjen så fyllet er i midten på kjøttet.
- Visp sammen eggene.
- Vend biffene i hvetemel, så i egg og deretter i strøbrød. PS! For å få ekstra sprø stekeskorpe anbefaler vi å panere med panko til slutt. Panko er en type brødflak man får kjøpt i velassorterte butikker med godt utvalg av asiatiske matvarer.
- Stek biffene i en stekepanne med olje på middels varme til de har fått en fin gyllen farge, ca. 2 minutter på hver side. Legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form.
- Skyll tomatene og del dem i to, vend dem med olivenolje, balsamico, finhakket bladpersille, salt og pepper.
- Vask potetene godt og del dem i båter på langs. Ha dem i en bolle og vend dem sammen med olje, salt, urter og paprikapulver. Ha potetbåtene over i en langpanne med bakepapir, og stek i ca. 30 minutter, til de er møre.
- PS! Sjekk om potetene er møre ved å føre inn en spiss kniv i en av dem. Glir den fort inn er potetene ferdige.
- Sett inn biffene i ovnen når det gjenstår 5 minutter.
- Server fylte svinebiffer med båtpoteter og tomatsalat.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.