Hjem
Fylt søtpotet

Fylt søtpotet

Fylt søtpotet er skikkelig digg! Spesielt godt er det om man fyller den med syltet rødkål, ristede gresskarkjerner, en frisk yoghurtdressing og masse ruccula på toppen!
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 40-60
Kcal 346 pr stk

Ingredienser

  • 1 stk søtpotet
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 0,5 dl ruccola

Syltet rødkål

  • 1 dl rødkål
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

yoghurt dressing

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ss sitron

Slik gjør du

  • Stikk hull i søtpoteten med en skarp kniv. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter eller til gjennomstekt og myk.
  • Kutt rødkål og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
  • Ha rødkål og rødløk i en bolle sammen med eddik, sukker og salt. Bland sammen.
  • Ha yoghurt, spisskummen, gurkemeie og sitronsaft i en bolle. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
  • Ha gresskarkjerner i en tørr stekepanne. Skru på medium varme og rist gresskarkjernene til gylne. Dette kan gå fort, så følg med!
  • Ta søtpotetene ut av ovnen og kutt et snitt på langs. Press lett på sidene for å åpne poteten. Ha på yoghurtdressing, syltet rødkål, ristede gresskarkjerner og topp med masse ruccula.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!