
Fylt søtpotet er skikkelig digg! Spesielt godt er det om man fyller den med syltet rødkål, ristede gresskarkjerner, en frisk yoghurtdressing og masse ruccula på toppen!
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad Lett
Tidsbruk 40-60
Kcal 346 pr stk
Ingredienser
- 1 stk søtpotet
- 2 ss gresskarkjerner
- 0,5 dl ruccola
Syltet rødkål
- 1 dl rødkål
- 0,5 stk rødløk
- 1 ss eplecidereddik
- 0,5 ts sukker
- 0,5 ts salt
yoghurt dressing
- 1 dl yoghurt naturell
- 0,5 ts malt spisskummen
- 0,5 ts gurkemeie
- 0,5 ss sitron
Slik gjør du
- Stikk hull i søtpoteten med en skarp kniv. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter eller til gjennomstekt og myk.
- Kutt rødkål og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
- Ha rødkål og rødløk i en bolle sammen med eddik, sukker og salt. Bland sammen.
- Ha yoghurt, spisskummen, gurkemeie og sitronsaft i en bolle. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
- Ha gresskarkjerner i en tørr stekepanne. Skru på medium varme og rist gresskarkjernene til gylne. Dette kan gå fort, så følg med!
- Ta søtpotetene ut av ovnen og kutt et snitt på langs. Press lett på sidene for å åpne poteten. Ha på yoghurtdressing, syltet rødkål, ristede gresskarkjerner og topp med masse ruccula.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.