Hjem
Frukt- og nøttekuler

Frukt- og nøttekuler

Hjemmelagde energikuler med tørket frukt, nøtter og havregryn, rullet i pulver av frysetørket bringebær. Perfekt når du har lyst på noe skikkelig godt.   
Porsjoner: 35 stk
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 6 stk dadler
  • 6 stk tørkede fiken
  • 100 g tørket aprikos
  • 50 g hasselnøtter
  • 70 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 4 ss kokosmasse
  • 1 stk vaniljestang (frøene)
  • 1 ss nøytral olje
  • 4 ss lettkokte havregryn

Pynt

  • 1 pk frysetørkede bringebær (ca 42 g)

Slik gjør du

  • Ha dadler, fiken og aprikos i en bolle, og hell på kokende vann til det dekker. La det stå i 20-30 minutter slik at frukten sveller. 
  • Hell av vannet og fjern steinene fra dadlene.
  • Kjør hasselnøtter, mandler, valnøtter, kokosmasse og frø fra vaniljestang i en hurtigmikser til blandingen er hakket i grove biter.
  • Ha den bløtlagte frukten sammen med nøttene, og kjør blandingen raskt sammen. Spe eventuelt med litt olje slik at blandingen henger godt sammen. Rør inn havregryn.
  • Ha litt olje i håndflatene, og rull små kuler av deigen. Legg dem på en tallerken og sett dem i kjøleskapet. 
  • Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene. Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
  • Rull kulene i bringebærpulveret rett før servering.

Notater

Legg eventuelt kulene i et fint glass og gi dem bort i vertinnegave eller som en spiselig julegave. 
 
 
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!