Hjem
Frokosttallerken med quinoa

Frokosttallerken med quinoa

En frokosttallerken med speilegg trenger ikke å inneholde bacon. Denne oppskriften med quinoa, røkelaks og avokado er en perfekt kombo.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk under 20 min

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 4 stk egg
  • 2 stk avokado
  • 1 stk lime
  • 2 stk vårløk
  • 200 g røkelaks

Slik gjør du

  • Kok opp vann sammen med salt i en kjele. Tilsett quinoa og kok i ca 15 minutter. Ta av kjelen av platen.
  • Stek eggene til speilegg på middels varme i ca 4 minutter, tilsett salt og pepper.
  • Rens avokado og del i terninger, tilsett limesaft fra en lime og fordel dette på tallerknene sammen med quinoa, røkt laks og egg. Toppes med finkuttet vårløk.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!