
En frokosttallerken med speilegg trenger ikke å inneholde bacon. Denne oppskriften med quinoa, røkelaks og avokado er en perfekt kombo.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk under 20 min
Ingredienser
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 2 ss olivenolje
- 4 stk egg
- 2 stk avokado
- 1 stk lime
- 2 stk vårløk
- 200 g røkelaks
Slik gjør du
- Kok opp vann sammen med salt i en kjele. Tilsett quinoa og kok i ca 15 minutter. Ta av kjelen av platen.
- Stek eggene til speilegg på middels varme i ca 4 minutter, tilsett salt og pepper.
- Rens avokado og del i terninger, tilsett limesaft fra en lime og fordel dette på tallerknene sammen med quinoa, røkt laks og egg. Toppes med finkuttet vårløk.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.