Hjem
Frisk salsa

Frisk salsa

En hjemmelagd salsa med paprika, vårløk, cherrytomater og avokado. Limedressingen med cajennepepper gjør salsaen ekstra frisk og samtidig litt spicy!
Porsjoner: 4
Tidsbruk under 20 min
Kcal 150 kcal pr porsjon

Ingredienser

Dressing

  • 1/4 fedd hvitløk
  • 1/4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1/8 ts saften av lime
  • 1/8 ts kajennepepper
  • 1/8 ts flaksalt

Salsa

  • 1/4 stk gul paprika
  • 1/4 pakke cherrytomat
  • 1/2 stk vårløk
  • 50 g avokado ca en halv, men størrelsen varierer veldig
  • 3/4 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du

  • Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper til dressing i en bolle. Smak til med salt.
  • Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.
  • Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.
  • Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.
  • Server salsaen som tilbehør til grillmaten, tacoen eller toppet på en skive brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!