
En hjemmelagd salsa med paprika, vårløk, cherrytomater og avokado. Limedressingen med cajennepepper gjør salsaen ekstra frisk og samtidig litt spicy!
Porsjoner: 4
Tidsbruk under 20 min
Kcal 150 kcal pr porsjon
Ingredienser
Dressing
- 1/4 fedd hvitløk
- 1/4 ss ekstra virgin olivenolje
- 1/8 ts saften av lime
- 1/8 ts kajennepepper
- 1/8 ts flaksalt
Salsa
- 1/4 stk gul paprika
- 1/4 pakke cherrytomat
- 1/2 stk vårløk
- 50 g avokado ca en halv, men størrelsen varierer veldig
- 3/4 ss finhakket frisk koriander
Slik gjør du
- Riv hvitløk på et lite rivjern. Visp sammen revet hvitløk, olivenolje, limesaft og kajennepepper til dressing i en bolle. Smak til med salt.
- Rens paprika for stilk og frøkapsel. Del paprikaen i små terninger. Del cherrytomater i fire og hakk vårløk. Ha grønnsakene i bollen med dressingen.
- Del avokado i to. Fjern stein. Bruk en skje og ta kjøttet ut fra avokadoskallet. Del avokadokjøttet i mindre biter og ha det i bollen med resten av grønnsakene.
- Finhakk koriander, ha det i bollen og bland alt godt sammen.
- Server salsaen som tilbehør til grillmaten, tacoen eller toppet på en skive brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.