
Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og mager suppe.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 30 min
Kcal 486 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 2 l kyllingkraft (fond) eller hønsebuljong
- 1 boks hermetiske tomater
- 0,5 sk skallet av en halv appelsin
- 4 stk potet
- 2 stk Gulrot
- 0,5 stk purre
- 1 stk løk
- 0,5 stk fennikel kan sløyfes
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olje til steking
- 0,5 ts gurkemeie
- 2 ss frisk basilikum
- 4 stk grovt rundstykke
Slik gjør du
- Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter.
- Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløk.
- Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
- Ha i kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet er gjennomkokt.
- Server suppen rykende varm, gjerne med grove rundstykker.
Notater
PS! sløyfer du rundstykke blir det ca 200 kcal mindre pr porsjon.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.