Hjem
Fransk kyllingsuppe

Fransk kyllingsuppe

Kyllingsuppe med tomat, potet, gulrot, purre og løk. Raskt middagstips for deg som er på jakt etter en varmende, god og mager suppe.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 30 min
Kcal 486 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 2 l kyllingkraft (fond) eller hønsebuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 sk skallet av en halv appelsin
  • 4 stk potet
  • 2 stk Gulrot
  • 0,5 stk purre
  • 1 stk løk
  • 0,5 stk fennikel kan sløyfes
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje til steking
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 ss frisk basilikum
  • 4 stk grovt rundstykke

Slik gjør du

  • Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter.
  • Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløk.
  • Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
  • Ha i kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet er gjennomkokt.
  • Server suppen rykende varm, gjerne med grove rundstykker.

Notater

PS! sløyfer du rundstykke blir det ca 200 kcal mindre pr porsjon.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!