Hjem
Focaccia pizza spekeskinke og mozzarella

Focaccia pizza spekeskinke og mozzarella

To herligheter -focaccia og pizza – slått sammen til en: Focaccia pizza! En saftig, tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella, semitørkede tomater og masse godt!
Porsjoner: 6 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

  • 500 g hvete/spelt mel alt. bruk 150 g fint sammalt for å få det grovere
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 pk gjær (fersk eller tørr)
  • 3,5 dl vann
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olje
  • 2 ss olje som topping
  • 2 ts flaksalt

Pizzatopping:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • ca 1 pk spekeskinke
  • 1 stk mozzarella
  • 4 stk grønn frisk asparges
  • 8 stk grønne druer
  • ca 100 g semitørkede tomater
  • 1 pk pinjekjerner (à 30g)
  • 0,25 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  • Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du tørrgjær har du gjæren i bollen sammen med det tørre. Skal du bruke fersk gjær kan du smulde gjæren rett i bakebollen, dersom du bruker maskin. Skal du elte for hånd bør du løse opp den ferske gjæren i lunken væske.
  • Spe med vann (kaldt eller romtemperert). Tilsett honning og olje. Elt deigen i minimum 10 minutter.
  • Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.
  • Ha over olje, dekk til og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter. Klem ut deigen på et bakepapirkledd stekebrett, eller i en smurt form. La deigen etterheve i 20-30 minutter.
  • Bruk fingertuppene og lag små groper i deigen. Drypp over olje og strø over flaksalt.
  • Sett focacciaen i ovn på 200 °C (bruk over- og undervarme), og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
  • Gjør klar toppingen. Kok asparges i lettsaltet vann i 1 minutt, avkjøl raskt i kaldt vann så aspargesen bevarer den fine grønnfargen sin.
  • Rist pinjekjerner i en tørr panne. Del mozzarella i store biter. Del druer i to eller skjær dem i tynne skiver.
  • Legg på toppingen rett før servering. Start med spinatblader, legg deretter på spekeskinke, mozzarella, asparges, druer, semitørkede tomater og til sist, ristede pinjekjerner. Ha litt nykvernet pepper over og server. En aïoli eller pesto smaker også godt til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!