Hjem
Focaccia brød (grovt)

Focaccia brød (grovt)

Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid totalt: 26 minutter
Porsjoner: 6 pers
Vanskellighetsgrad lett
Kcal per 100 gram 384

Ingredienser

Brød

  • 400 g speltmel/hvetemel
  • 400 g sammalt speltmel/hvetemel
  • 30 g salt
  • 30 g sukrin gold
  • 1 pk tørrgjær / fersk gjær
  • 6 dl vann

Topping

  • 1 dl olivenolje
  • 4 fedd Kinesisk hvitløk/vanlig hvitløk
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  • Bland alt det tørre og deretter vann. Hvis du bruker fersk gjær, blandes den inn i lunket vann før det blandes med det tørre.
  • Sett deigen til heving til den er dobbelt størrelse
  • Legg den i langpanneform og la den heve i 20-30 min
  • Smør på olivenblandingen.
  • Stekes 15 min midt i ovnen på 200 grader.

Notater

Hvis du ikke ønsker det grovt, tar du 800 gram spelt eller vanlig hvetemel.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!