
Forberedelsestid: 10 minutter minutter
Tilberedningstid: 15 minutter minutter
Tid totalt: 26 minutter minutter
Porsjoner: 6 pers
Vanskellighetsgrad lett
Kcal per 100 gram 384
Ingredienser
Brød
- 400 g speltmel/hvetemel
- 400 g sammalt speltmel/hvetemel
- 30 g salt
- 30 g sukrin gold
- 1 pk tørrgjær / fersk gjær
- 6 dl vann
Topping
- 1 dl olivenolje
- 4 fedd Kinesisk hvitløk/vanlig hvitløk
- 0,5 ts salt
Slik gjør du
- Bland alt det tørre og deretter vann. Hvis du bruker fersk gjær, blandes den inn i lunket vann før det blandes med det tørre.
- Sett deigen til heving til den er dobbelt størrelse
- Legg den i langpanneform og la den heve i 20-30 min
- Smør på olivenblandingen.
- Stekes 15 min midt i ovnen på 200 grader.
Notater
Hvis du ikke ønsker det grovt, tar du 800 gram spelt eller vanlig hvetemel.