Hjem
Fluffy pannekaker

Fluffy pannekaker

Fluffy pancakes smaker nydelig sammen med friske bringebær og lønnesirup. Japanske pannekaker er høye og luftige, og passer perfekt til dessert og familiekos.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40

Ingredienser

Røre 1

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts revet sitronskall
  • 1 ts sitronsaft
  • 4 ss helmelk
  • 6 ss hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver

Røre 2

  • 4 stk eggehvite
  • 1 ts cream fix eller creme tartar
  • 3 ss sukker
  • 0,5 ts olje til steking

Til servering:

  • 1 kurv bringebær
  • 2 ss lønnesirup

Slik gjør du

  • Skill egg, og ha eggeplommer og sukker i en bakebolle. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft, og visp til du har en lys og luftig eggedosislingende blanding.
  • Tilsett halvparten av melken, og rør til du ha en klumpfri røre. Spe i resten av melken.
  • Sikt i hvetemel og bakepulver, og vend alt sammen.
  • Pisk eggehvite og cream fix luftig og hvit, og tilsett sukker litt etter litt til du har en tykk og blank marengs.
  • Varm en stor panne eller takke til lav varme, og pensle med et tynt lag nøytral olje.
  • Ha 1/3 av den ferdige marengsen i eggeplommeblandingen, og vend godt sammen med en slikkepott. Ha i 1/3 til, og vend forsiktig for ikke slå ut luften. Ha så eggeplommeblandingen over i bollen med marengs, og vend alt sammen til å myk røre.
  • Bruk en iskremskje, og legg en skje røre i panna med gode mellomrom. Sett på lokk. Stek gjerne i flere omganger slik at det er god plass i panna. Etter 4-5 minutter, topp pannekakene med mer røre, og stek videre i 4-5 minutter under lokk.
  • Vend pannekakene forsiktig i pannen, og stek videre i 5-6 minutter under lokk. Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.
  • Topp med friske bringebær og lønnesirup, og server!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!