
Fluffy pancakes smaker nydelig sammen med friske bringebær og lønnesirup. Japanske pannekaker er høye og luftige, og passer perfekt til dessert og familiekos.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40
Ingredienser
Røre 1
- 2 stk eggeplomme
- 2 ss sukker
- 0,5 ts revet sitronskall
- 1 ts sitronsaft
- 4 ss helmelk
- 6 ss hvetemel
- 0,5 ts bakepulver
Røre 2
- 4 stk eggehvite
- 1 ts cream fix eller creme tartar
- 3 ss sukker
- 0,5 ts olje til steking
Til servering:
- 1 kurv bringebær
- 2 ss lønnesirup
Slik gjør du
- Skill egg, og ha eggeplommer og sukker i en bakebolle. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft, og visp til du har en lys og luftig eggedosislingende blanding.
- Tilsett halvparten av melken, og rør til du ha en klumpfri røre. Spe i resten av melken.
- Sikt i hvetemel og bakepulver, og vend alt sammen.
- Pisk eggehvite og cream fix luftig og hvit, og tilsett sukker litt etter litt til du har en tykk og blank marengs.
- Varm en stor panne eller takke til lav varme, og pensle med et tynt lag nøytral olje.
- Ha 1/3 av den ferdige marengsen i eggeplommeblandingen, og vend godt sammen med en slikkepott. Ha i 1/3 til, og vend forsiktig for ikke slå ut luften. Ha så eggeplommeblandingen over i bollen med marengs, og vend alt sammen til å myk røre.
- Bruk en iskremskje, og legg en skje røre i panna med gode mellomrom. Sett på lokk. Stek gjerne i flere omganger slik at det er god plass i panna. Etter 4-5 minutter, topp pannekakene med mer røre, og stek videre i 4-5 minutter under lokk.
- Vend pannekakene forsiktig i pannen, og stek videre i 5-6 minutter under lokk. Pannekakene er ferdige når de er høye, gylne og gjennomstekte.
- Topp med friske bringebær og lønnesirup, og server!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.