
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, en nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 500 g ørretfilet
- 500 g kveitefilet
- 1 stk løk
- 2 stk gulrot
- 2 stk persillerot
- 1 stk fennikel
- 100 g sukkererter
- 3 ss smør eller margarin
- 1,5 ss hvetemel
- 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
- 0,5 ss finhaddet frisk timian
- 1 dl hvitvin
- 6 dl fiskekraft
- 3 dl fløte eller creme fraiche
Slik gjør du
- Fjern skinnet og skjær fiskefiletene i store biter.
- Skjær løk, selleri, persillerot og fennikel i jevnstore terninger. Ta vare på det grønne på fennikelen til pynt. Del sukkererter i to på langs.
- Smelt smør i en vid kjele eller sauteringspanne og fres løk, selleri, persillerot og fenikkel til de er blanke. Vent med å tilsette sukkerertene, så de bevarer sprøheten sin.
- Dryss hvetemel over og rør det godt inn. Rør inn hvitvin, rosmarin og timian, og kok opp.
- Hell i fiskekraft og fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. vend inn sukkerertene. Senk varmen og legg fiskestykkene på toppen av sausen. Sett på lokk og la gryten tekke på lav varme til fisken er ferdig kokt. Pynt med fennikelgress og friske urter.
- Server med godt, ferskt brød eller små, kokte poteter.