
Stekt fisk står kanskje ikke øverst på ønskelisten til barna, men prøv å servere fisken i burgerbrød sammen med en knallrød salat! Da skal du se fisken får bein å gå på! Vi har bakt våre egne burgerbrød og farget dem med litt svart farge, men grove burgerbrød fra butikken passer like godt.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40
Kcal 600 pr stk (har regnet 250 kcal i hamburgerbrød)
Ingredienser
Burger
- 600 g steinbitfilet
- 2 ss smør eller margarin
- 250 g rødkål
- 1 stk rødbete
- 0,5 stk rødløk
- 1 ss kapers
- 2 ss frisk dill
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss flytende honning
- 2 ss olivenolje
- 4 stk grove hamburgerbrød
- 25 g erteskudd
Dressing
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ss flytende honning
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Bruk en ostehøvel til å snitte rødkålen, da blir strimlene ekstra tynne og delikate. riv rødbete grovt på rivjern og kutt løken i tynne ringer. Bland sammen ingrediensene til salaten. Den kan serveres med en gang, men blir bedre om den får stå og trekke smak en stund. Del seifileten i porsjonsstykker på ca. 200 g. Varm en stekepanne og smelt margarin. Legg fiskestykkene i pannen når det slutter å bruse. Krydre med salt og pepper. Stek fiskestykkene i 3-5 minutter på hver side, til de er gylne og knapt gjennomstekt. Varm burgerbrødene litt i stekeovnen på 180 °C før du fyller dem med salat og stekt fisk. Server med én gang. PS! Stekte potetbåter kan godt serveres sammen med burgerne sammen med for eksempel remulade.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.