
Fårikål er Norges nasjonalrett, og oppskriften er enkel. Legg kjøtt og kål lagvis i gryta med salt og pepper mellom lagene, og kok til det er mørt.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
- 1,5 kg fårikålkjøtt
- 1,5 kg hodekål
- 4 ts hel pepper
- 2 ts salt
- 3 dl vann
Slik gjør du
- Del hodekålen i båter.
- Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene.)
- Hell på vann. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2,5 timer.
- Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
- Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.