Får du skyldfølelse når du spiser «dårlig» mat?
Her er tankesettet som kan endre ditt forhold til mat.
Mange damer kommer til meg med usunne tanker og følelser rundt mat. De strever med skyldfølelse når de velger «dårlig» mat som kaker, chips, sjokolade osv. Og de blir lei av å spise «gode» valg som brokkoli, grønnkål og kyllingbryst. Mat kan hverken beskrives som dårlig eller god!
Vi mennesker kan ta gode eller dårlige valg. Gode mennesker hjelper andre og er snille, mens dårlige mennesker stjeler og begår forbrytelser. Mat kan ikke beskrives som god eller dårlig!
For eksempel vil vegetarianere og kjøttspisere ofte ha ulik oppfatning om kylling. For mange vegetarianere vil kylling være et dårlig valg, mens de som spiser kjøtt vil se på kylling som et godt matvalg. Det vil aldri være mulig å finne en fellesnevner på hvilken mat som god eller hvilken som er dårlig. Du kan like gjerne slutte å tenke på mat som god eller dårlig.
Mat er enkelt og greit mer eller mindre næringsrik. Epler er mer næringsrike enn kaker. Det er fakta som ikke kan endres. Vil du ned i vekt må du ha fokus på å spise sunn, næringsrik mat mesteparten av tiden, men det er alltid rom for å nyte mindre næringsrik mat som sjokolade og vin.
Ved å slutte å tenke på mat som god eller dårlig, kan du snu negative tanker og følelser rundt mat. For mange er det et viktig skritt på veien mot sin trivselsvekt. Vil du vite mer om hvordan du kan gå ned i vekt mens du fremdeles kan nyte litt sjokolade og vin?