Hjem
Ertesuppe med Grønn curry

Ertesuppe med Grønn curry

En skikkelig grønn ertesuppe med masse smak! Grønn curry, kokosmelk og koriander gir et hint av det asiatiske kjøkken. Server den enten som en hverdagsmiddag, eller en forrett til dine gjester.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Lett
Kcal 299 pr porsjon

Ingredienser

Ertersuppe

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk brokkoli
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss grønn curry paste
  • 6 dl grønnsaksbuljong ublandet event. kyllingkraft
  • 1 boks lett kokosmelk 400 g
  • 1 pk frosne erter 400 g
  • 0,25 stk saften av lime

Topping

  • 4 ss lett rømme
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 4 stilker frisk koriander

Slik gjør du

  • Rens løk og hvitløk, og finhakk. Kutt brokkoli i mindre buketter.
  • Fres løk og hvitløk i en kjele med litt olje til løken er myk og blank.
  • Ha i grønn curry paste, og fres i et lite minutt. Juster eventuelt mengden
  • curry paste - liker du det ikke så "hot" start med 1 ss og smak deg frem.
  • Ha i brokkolibuketter og hell på kraft eller buljong. Kok opp, og la det koke til til brokkolien er så vidt mør, ca. 5 minutter.
  • Ha i erter og kokosmelk, og la suppen koke et par minutter til.
  • Bruk en stavmikser, eventuelt en blender og kjør til suppen er jevn. Juster eventuelt med litt mer kraft eller vann om suppen er for tykk. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt mer curry paste eller limesaft.
  • Anrett suppen i serveringsskåler og pynt gjerne med rømme, kokosflak, sorte sesamfrø, noen erter og litt frisk koriander.
  • Server gjerne suppen med litt godt brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!