
Lukten av norske epler minner meg om fine høstdager. I disse to eplerettene er det absolutt best med norske epler. De alger en helt spesiell god lukt når de stekes.
Porsjoner: 8 personer
Vanskellighetsgrad lett
Kcal Pr porsjon: kake: 373 - Krisp: 254
Kcal per 100 gram kake: 286 - krisp: 284
Ingredienser
Eplekake
- 150 g romtemperert meierismør
- 100 g sukrin gold
- 100 g havregryn store
- 50 g siktet spelt/hvete
- 100 g hakkede mandler
- 1 ss sukrin gold blandes sammen med eplebitene
- 2 ts kanel
- 3 stk egg
- 250 g eplebiter uten skall
Eplekrisp
- 150 g romtemperert meierismør
- 120 g sukrin gold
- 100 g havregryn store
- 70 g mandler
- 1 ss sukrin gold blandes sammen med eplebitene
- 2 ts kanel
- 250 g eplebiter uten skall
Slik gjør du
Eplekake
- Bland sukrin gold og smøret godt sammen. Tilsett havregryn og siktet mel. samt halvparten av mandlene. Rør inn eggene og la det bli en klumpfri deig. Legg eplebitene i en ildfast form (ca 30-23 cm) og dryss over kanel og sukrin gold. Legg deigen mellom og over eplebitene i klumper med en skje. Pynt gjerne med tynne eplebåter øverst på kaken. Dryss over resten av mandlene
- Eplekaken stekes på midterste rille i ovn på 180 grader i ca 30 min. Serveres varm, og gjerne med litt is / lettis til.
Eplekrisp
- Bland sukrin gold og smør godt sammen. Rør inn havregryn. Bland eplene sammen med 1 ss sukrin gold og kanel. Legg bitene i en ildfast form / kakeform på ca 30x23 cm. Legg klattvis med deig mellom og oppå eplebitene. Topp med hakkede mandler. Stekes på midterste rille i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 min.
- Bør avkjøles litt før servering. Dette for at den skal bli sprø. Serveres med is/lettis.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
