Hjem
Eplekake og eplekrisp

Eplekake og eplekrisp

Lukten av norske epler minner meg om fine høstdager. I disse to eplerettene er det absolutt best med norske epler. De alger en helt spesiell god lukt når de stekes.
Porsjoner: 8 personer
Vanskellighetsgrad lett
Kcal Pr porsjon: kake: 373 - Krisp: 254
Kcal per 100 gram kake: 286 - krisp: 284

Ingredienser

Eplekake

  • 150 g romtemperert meierismør
  • 100 g sukrin gold
  • 100 g havregryn store
  • 50 g siktet spelt/hvete
  • 100 g hakkede mandler
  • 1 ss sukrin gold blandes sammen med eplebitene
  • 2 ts kanel
  • 3 stk egg
  • 250 g eplebiter uten skall

Eplekrisp

  • 150 g romtemperert meierismør
  • 120 g sukrin gold
  • 100 g havregryn store
  • 70 g mandler
  • 1 ss sukrin gold blandes sammen med eplebitene
  • 2 ts kanel
  • 250 g eplebiter uten skall
JA

Slik gjør du

Eplekake

  • Bland sukrin gold og smøret godt sammen. Tilsett havregryn og siktet mel. samt halvparten av mandlene. Rør inn eggene og la det bli en klumpfri deig. Legg eplebitene i en ildfast form (ca 30-23 cm) og dryss over kanel og sukrin gold. Legg deigen mellom og over eplebitene i klumper med en skje. Pynt gjerne med tynne eplebåter øverst på kaken. Dryss over resten av mandlene
  • Eplekaken stekes på midterste rille i ovn på 180 grader i ca 30 min. Serveres varm, og gjerne med litt is / lettis til.

Eplekrisp

  • Bland sukrin gold og smør godt sammen. Rør inn havregryn. Bland eplene sammen med 1 ss sukrin gold og kanel. Legg bitene i en ildfast form / kakeform på ca 30x23 cm. Legg klattvis med deig mellom og oppå eplebitene. Topp med hakkede mandler. Stekes på midterste rille i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 min.
  • Bør avkjøles litt før servering. Dette for at den skal bli sprø. Serveres med is/lettis.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Godt nok".
Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!