Hjem
Epleis med havreflarn

Epleis med havreflarn

Eple og kanel er en klassisk kombinasjon, og passer utmerket i iskrem.  Velg syrlige epler når du skal lage denne isen, så får du ekstra god smak. Server med havreflarn eller andre kjeks.
Porsjoner: 8 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

Epleis:

  • 350 g syrlige epler
  • 1 ts malt kanel
  • 1 stk finrevet skal av sitron
  • 0,5 stk saften av sitron
  • 4 stk eggeplommer
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

Havreflarn:

  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  • Riv epler fint, eller skjær dem i biter og mos det i blender eller med stavmikser. Bland inn sitronskall og -saft.
  • Hell most eple i en finmasket sikt og la det renne av seg et par minutter. Hell saften som renner ut i en kjele og tilsett kanel og halvparten av sukkeret. Kok opp og la det koke inn til det halve, og til saften har fått sirupskonsistens. Avkjøl til romtemperatur.
  • Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til tykk eggedosis. Pisk fløten til den danner myke topper. Bland eggedosis, krem, eplemos og -sirup.
  • Hell alt i en passende form og frys i minst 6 timer.
  • Smelt smør og bland med havregryn.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver. Sett deigen på bakepapirkledd stekeplate med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn pr brett.
  • Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
  • Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Avkjøl helt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?