
Eple og kanel er en klassisk kombinasjon, og passer utmerket i iskrem. Velg syrlige epler når du skal lage denne isen, så får du ekstra god smak. Server med havreflarn eller andre kjeks.
Porsjoner: 8 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
Epleis:
- 350 g syrlige epler
- 1 ts malt kanel
- 1 stk finrevet skal av sitron
- 0,5 stk saften av sitron
- 4 stk eggeplommer
- 4 ss sukker
- 4 dl kremfløte
Havreflarn:
- 75 g smør
- 100 g lettkokte havregryn
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Riv epler fint, eller skjær dem i biter og mos det i blender eller med stavmikser. Bland inn sitronskall og -saft.
- Hell most eple i en finmasket sikt og la det renne av seg et par minutter. Hell saften som renner ut i en kjele og tilsett kanel og halvparten av sukkeret. Kok opp og la det koke inn til det halve, og til saften har fått sirupskonsistens. Avkjøl til romtemperatur.
- Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til tykk eggedosis. Pisk fløten til den danner myke topper. Bland eggedosis, krem, eplemos og -sirup.
- Hell alt i en passende form og frys i minst 6 timer.
- Smelt smør og bland med havregryn.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn havregryn, smør og bakepulver. Sett deigen på bakepapirkledd stekeplate med to teskjeer. De vil flyte utover, så ikke ha mer enn 8-10 flarn pr brett.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C i 5 minutter, eller til flarnene er gylne med mørkere kanter.
- Avkjøl flarnene på papiret til de kan flyttes over på rist. Avkjøl helt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.