Hjem
Epledessert med havregryn og kesam

Epledessert med havregryn og kesam

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.
Porsjoner: 4 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk Under 20 min
Kcal ca 165 kcal pr stk

Ingredienser

  • 4 stk eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker eller sukrin
  • 4 dl havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 dl mager vaniljekesam

Slik gjør du

  • Skrell eple og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.
  • Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.
  • Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.
  • Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam lagvis i glass og server.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!