
Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.
Porsjoner: 4 stk
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk Under 20 min
Kcal ca 165 kcal pr stk
Ingredienser
- 4 stk eple
- 1 dl vann
- 1 ts sukker eller sukrin
- 4 dl havregryn
- 0,5 ts malt kanel
- 2 dl mager vaniljekesam
Slik gjør du
- Skrell eple og legg i kaldt vann med litt sitronsaft for å unngå at de blir misfarget. Kutt epler i terninger.
- Kok terningene med litt vann til de er møre, ca. 5 minutter. Mos terningene og smak til med sukker. Avkjøl.
- Rist havregryn i en tørr panne til de er gylne. Se til at det ikke svir seg. Dryss over litt kanel. Avkjøl.
- Legg eplemos, ristede havregryn og vaniljekesam lagvis i glass og server.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.