Hjem
Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Eple- og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie. Eple- og sellerisuppe er en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 20-40
Kcal 373 kcal pr porsjon inkl rundstykke / 250 kcal uten rundstykke

Ingredienser

  • 3 stk Buljongterninger m/kylling
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss grovhakket hasselnøtter
  • 1 ss grovhakket frisk salvie

Eple- og sellerirotsuppe

  • 1 stk grovhakket løk
  • 1 stilk grovhakket stilkselleri
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 stk sellerirot i terninger
  • 2 stk røde epler, skrelt og i biter
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsak- eller hønsebuljongterning
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  • Lag eple- og sellerisuppe. Fres løk og stangselleri i en varm kjele med olje til det er blankt. Tilsett sellerirot, eple og timian, og fres videre i ca. 5 munitter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg.
  • Hell på vann og ha i buljongterning. Kok suppen på middles varme til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
  • Trekk kjelen av platen og kjør suppen jevn med stavmikser, eller i en food-prosessor. Smak til med salt og pepper.
  • Brun små terninger av kylling i en stekepanne med margarin, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha i grovhakkede hasselnøtter og salvie.
  • Kan serveres med rundstykker.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!