Hjem
Enkel potet og purreløksuppe

Enkel potet og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt spekeskinke, bacon eller annet mørt kjøtt.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

Suppe

  • 300 g mandelpotet
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 stk purre den grønne delen
  • 3 ss matolje
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl lettmelk
  • 4 dl kyllingkraft
  • 0,5 stk saften av sitron

Garnityr

  • 2 ts olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk baguette helst grov

Slik gjør du

  • Skrell potetene og del dem i små biter.
  • Skjær hvitløk og purreløk i små biter og surr dem i en kasserolle med olje på middels varme i ca. 5 minutter. Ha poteter, fløte, melk og kraft i kjelen og kok til grønnsakene og potetene er møre, ca. 15 minutter.
  • Bruk en stavmikser og kjør til du får en til en glatt og fin suppe. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  • Ved servering kan du toppe suppen med litt god olivenolje, grovkvernet pepper og litt finsnittet purreløk. Server med godt brød.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!