
Trenger du en rask og enkel kake eller dessert er denne midt i blinken – en ostekake med spennende smak av chévre, og rause mengder bær og eller frukt lag på lag. Her er det du og hvilke bær du har tilgjengelig som bestemmer resultatet – alt er lov!
Porsjoner: 8 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
Kjeksbunn:
- 200 g havrekjeks eller digestivekjeks
- 50 g hasselnøtter
- 75 g romtemperert smør
Chèvrekrem:
- 150 g chèvre (hvit geitost) eller snøfrisk
- 3 dl kremfløte
- ca 1 dl melis
- 1 ts vaniljesukker
Fyll:
- ca 400 g jordbær
- 200 g blåbær
- 0,5 stk canaloupe melon
Slik gjør du
- Ha kjeksene i en pose og knus dem med et kjevle eller stor sleiv. Hakk nøttene grovt og bland kjekssmuler, hakkede nøtter og smør i en bolle. Klem blandingen ut i bunnen av en stor skål eller i porsjonsskåler. Sett kaldt mens du forbereder resten.
- Bruk en gaffel og knus chévren til den er myk og glatt. Stivpisk fløten og bland den med chévre og smak til med melis og vaniljesukker.
- Rens jordbær og blåbær og del dem om nødvendig i litt mindre biter. Skrell og del melon i biter.
- Bruk de bærene du har tilgang på, for eksempel bringebær, jordbær eller rips, og bland gjerne med frukt som fersken, nektarin eller plommer.
- Ta skålen ut av kjøleskapet og legg krem og bær lagvis oppå kjeksbunnen. Begynn med krem, og avslutt med bær. Kaken kan oppbevares en stund i kjøleskapet, men er lekrest om den serveres med en gang.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.