Hjem
Enkel ostekake med bær

Enkel ostekake med bær

Trenger du en rask og enkel kake eller dessert er denne midt i blinken – en ostekake med spennende smak av chévre, og rause mengder bær og eller frukt lag på lag. Her er det du og hvilke bær du har tilgjengelig som bestemmer resultatet – alt er lov!
Porsjoner: 8 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

Kjeksbunn:

  • 200 g havrekjeks eller digestivekjeks
  • 50 g hasselnøtter
  • 75 g romtemperert smør

Chèvrekrem:

  • 150 g chèvre (hvit geitost) eller snøfrisk
  • 3 dl kremfløte
  • ca 1 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll:

  • ca 400 g jordbær
  • 200 g blåbær
  • 0,5 stk canaloupe melon

Slik gjør du

  • Ha kjeksene i en pose og knus dem med et kjevle eller stor sleiv. Hakk nøttene grovt og bland kjekssmuler, hakkede nøtter og smør i en bolle. Klem blandingen ut i bunnen av en stor skål eller i porsjonsskåler. Sett kaldt mens du forbereder resten.
  • Bruk en gaffel og knus chévren til den er myk og glatt. Stivpisk fløten og bland den med chévre og smak til med melis og vaniljesukker.
  • Rens jordbær og blåbær og del dem om nødvendig i litt mindre biter. Skrell og del melon i biter.
  • Bruk de bærene du har tilgang på, for eksempel bringebær, jordbær eller rips, og bland gjerne med frukt som fersken, nektarin eller plommer.
  • Ta skålen ut av kjøleskapet og legg krem og bær lagvis oppå kjeksbunnen. Begynn med krem, og avslutt med bær. Kaken kan oppbevares en stund i kjøleskapet, men er lekrest om den serveres med en gang.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!