
Disse passer godt til helgemat. Enten som en del av et tapasbord eller som hovedrett en lørdagskveld. Her kan man kjøpe ferdige lefser/lomper, slik at maten blir klar på kort tid. Eller lage lompene på s. 53 i Balanseboken.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 583 pr porsjon (1,5 lomper)
Kcal per 100 gram 197
Ingredienser
Marinade
- 0,5 boks mager kesam
- 0,5 boks Lett creme fraiche
- 0,5 stk chili
- 1 fedd hvitløk
- basilikum fersk
- Salt og pepper
Fyll
- 3 stk kyllingfilet
- 6 stk lomper
- 1 pk cheddarost
- 30 g cashewnøtter etter behov
- babyspinat
Slik gjør du
Marinade
- Finhakk hvitløk, chili og rikelig med basilikum, og bland med kesam og creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
Fyll
- Skjær/klipp kyllingfiletene i tynne skiver, og bland 3ss marinade med kyllingen. La det står i kjøleskapet en time eller mer.
- Kyllingen stekes på lav varme til den er gjennomstekt.
- Smør tre lomper med marinaden. Ha over kyllingbitene og cheddarost før du legger en lompe på toppen. Skjær passe "pizzastykker" og dryss på litt ost før steking.
- Varmes i ovn på 200 graader i ca 7-10 minutter til osten er godt smeltet.
- Server med cashewnøtter, babyspinat og gjerne en stor grønn salat. Resten av marinaden brukes som dressing.
Notater
KJEKT Å VITE
Du kan bytte ut basilikum med koriander, og hvitløk med ingefær. Da får man en mer asiatisk vri på quesadillaen. Det er en helt annen smak som anbefales å prøve.