Hjem
Dilla på quesadilla

Dilla på quesadilla

Disse passer godt til helgemat. Enten som en del av et tapasbord eller som hovedrett en lørdagskveld. Her kan man kjøpe ferdige lefser/lomper, slik at maten blir klar på kort tid. Eller lage lompene på s. 53 i Balanseboken.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 583 pr porsjon (1,5 lomper)
Kcal per 100 gram 197

Ingredienser

Marinade

  • 0,5 boks mager kesam
  • 0,5 boks Lett creme fraiche
  • 0,5 stk chili
  • 1 fedd hvitløk
  • basilikum fersk
  • Salt og pepper

Fyll

  • 3 stk kyllingfilet
  • 6 stk lomper
  • 1 pk cheddarost
  • 30 g cashewnøtter etter behov
  • babyspinat

Slik gjør du

Marinade

  • Finhakk hvitløk, chili og rikelig med basilikum, og bland med kesam og creme fraiche. Smak til med salt og pepper.

Fyll

  • Skjær/klipp kyllingfiletene i tynne skiver, og bland 3ss marinade med kyllingen. La det står i kjøleskapet en time eller mer.
  • Kyllingen stekes på lav varme til den er gjennomstekt.
  • Smør tre lomper med marinaden. Ha over kyllingbitene og cheddarost før du legger en lompe på toppen. Skjær passe "pizzastykker" og dryss på litt ost før steking.
  • Varmes i ovn på 200 graader i ca 7-10 minutter til osten er godt smeltet.
  • Server med cashewnøtter, babyspinat og gjerne en stor grønn salat. Resten av marinaden brukes som dressing.

Notater

KJEKT Å VITE
Du kan bytte ut basilikum med koriander, og hvitløk med ingefær. Da får man en mer asiatisk vri på quesadillaen. Det er en helt annen smak som anbefales å prøve.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Balanse".
Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!