Hjem
Dampet kveite med bønnepurè og sopp

Dampet kveite med bønnepurè og sopp

Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 800 g kveitefilet
  • 2 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)

Bønnepurè:

  • 2 bokser hermetiske limabønner (butterbeans) 2
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss olivenolje

Sopp og ruccula:

  • 200 g østerssopp eller annen sopp
  • 50 g ruccula

Slik gjør du

  • Skjær fisken i like store porsjonsstykker og fjern eventuelt skinnet. Dryss over litt salt og sett til side.
  • Hell av væsken på bønnene og skyll dem godt. La dem renne godt av seg og ha dem i en liten kjele sammen med fløte. Kok opp og bruk stavmikser til å lage en glatt puré. Passér puréen gjennom en fin sikt og ha den tilbake i kjelen. Visp inn olivenolje og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Juster om nødvendig konsistensen med litt mer melk eller fløte. Hold puréen varm.
  • Rens sopp og kutt i mindre biter om nødvendig. Varm en stekepanne og rist soppen raskt til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. Hold varm. Vend inn ruccula rett før servering.
  • Smelt smør i en sauteringspanne eller stekepanne med høy kant. Tilsett hvitvin og kraft og kok opp. Legg i fiskestykkene, senk varmen og sett på lokk. La fisken trekke under lokk i 7-10 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene (til kjernetemperatur på 65 °C).
  • Løft fisken ut av pannen og legg den på litt papir. Øk varmen slik at væsken i pannen koker kraftig inn. Visp godt og bland eventuelt inn finhakket gressløk.
  • Fordel bønnepuré på tallerkener, deretter sopp og til slutt et stykke fisk på toppen. Pynt med gressløk.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!