
Lag en mettende og skikkelig god chiapudding med mango og kokos – en utrolig digg frokost eller sunnere dessert når du får lyst på noe godt.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Kcal 303 pr porsjon
Ingredienser
- 2,5 dl kokosmelk
- 1 ss lønnesirup eller honning
- 3 ss chiafrø
- 1 stk mango
- 1 stk lime
- 2 ss kokosflak
Slik gjør du
- Hell kokosmelk og lønnesirup i en liten bolle, et glass eller boks med lokk. Ha i chiafrø og rør godt sammen.
- Ha på lokk eller dekk til glasset/ bollen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.
- Finkutt en halv mango og rør sammen i chiapuddingen. Kutt resten av mangoen i større biter og ha i en bolle sammen med limeskall og limesaft. Rør lett sammen. Lag gjerne mangopuré ved å kjøre mango i en blender eller med en stavmikser!
- Ha chiapudding i serveringsglass og topp med mango og kokosflak. Du kan selvfølgelig velge andre typer toppinger. Friske bringebær, søt banan, nøtter eller tørket frukt er bare noen forslag. Ta det du liker aller best!
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.