Hjem
Chiapudding med bringebær

Chiapudding med bringebær

Chiapudding er næringsrik, mettende og utrolig digg. I denne oppskriften har vi valgt å lage en bringebærkompott med lime som gir chiapuddingen det lille ekstra. Server den til frokost eller som en sunnere dessert.
Porsjoner: 2 porsjoner

Ingredienser

  • 2,5 dl lett kokosmelk
  • 1 ss lønnesirup eller honning
  • 3 ss chiafrø
  • 10 stk friske bringebær
  • 1 stk fersken
  • 1 stilk frisk mynte

Bringebærkompott

  • 200 g bringebær
  • 1 dl vann
  • 0,5 stk lime
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  • Hell kokosmelk og lønnesirup i en liten bolle, et glass eller boks med lokk. Ha i chiafrø og rør godt sammen.
  • Ha på lokk eller dekk til glasset/ bollen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.
  • Ha bringebær, vann, lime og lønnesirup i en kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter.
  • Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Avkjøl kompotten.
  • Ta litt av bringebærkompotten og bland sammen med chiapuddingen, så den får en fin farge. Ha litt bringebærkompott nederst i et glass, etterfulgt av chiapudding, frisk bringebær, fersken i skiver og litt mynte.
  • Lag gjerne forskjellig typer bær- og fruktkompott til chiapudding. Bruk det du har tilgjengelig og som er i sesong. Server chiapudding med friske bringebær, fersken og mynte.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!