
Chiapudding er næringsrik, mettende og utrolig digg. I denne oppskriften har vi valgt å lage en bringebærkompott med lime som gir chiapuddingen det lille ekstra. Server den til frokost eller som en sunnere dessert.
Porsjoner: 2 porsjoner
Ingredienser
- 2,5 dl lett kokosmelk
- 1 ss lønnesirup eller honning
- 3 ss chiafrø
- 10 stk friske bringebær
- 1 stk fersken
- 1 stilk frisk mynte
Bringebærkompott
- 200 g bringebær
- 1 dl vann
- 0,5 stk lime
- 2 ss lønnesirup eller honning
- 1 ss potetmel
Slik gjør du
- Hell kokosmelk og lønnesirup i en liten bolle, et glass eller boks med lokk. Ha i chiafrø og rør godt sammen.
- Ha på lokk eller dekk til glasset/ bollen og la stå i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten. Chiafrøene vil svelle, og du får en tykk konsistens på puddingen.
- Ha bringebær, vann, lime og lønnesirup i en kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 5 minutter.
- Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Avkjøl kompotten.
- Ta litt av bringebærkompotten og bland sammen med chiapuddingen, så den får en fin farge. Ha litt bringebærkompott nederst i et glass, etterfulgt av chiapudding, frisk bringebær, fersken i skiver og litt mynte.
- Lag gjerne forskjellig typer bær- og fruktkompott til chiapudding. Bruk det du har tilgjengelig og som er i sesong. Server chiapudding med friske bringebær, fersken og mynte.