Hjem
Buddha bowl

Buddha bowl

En mettende og vegetarisk salat bowl med masse deilige farger og smaker! Byggryn, bakt søtpotet, krydderstekte kikerter, marinert tofu, friske grønnsaker toppet med en gurkemeie dressing! Nam!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 20-40 min
Kcal 444 kcal pr porsjon

Ingredienser

Suppe

  • 2 dl byggryn, eller perlegryn
  • 1 stk søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 pk hermetiske kikerter (à 290 gram)
  • 1 ts koreansk chilipulver gochugaru
  • 1 ok tofu / soyapudding à 200 gram
  • 1 ts koreansk chilipaste gochujang
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 stk kokt rødbete
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk reddik
  • 0,5 stk granateple
  • 0,5 pk babyspinat à 65 g
  • 50 g spirer

Thaini dressing

  • 2 ss tahini
  • 6 ss vann
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts revet frisk ingefær
  • 0,25 stk saften av sitron

Slik gjør du

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og sett dressingen til side for å trekke smak mens du forbereder resten av salaten.
  • Kok byggryn etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann.
  • Skrell søtpotet og skjær den i to, deretter i biter. Legg bitene på et bakepapirkledd stekebrett og drypp over olje, krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 200 °C i ca. 10 minutter.
  • Skyll hermetiske kikerter og la dem renne av seg i et dørslag. Ha kikertene på et bakepapirkledd stekebrett, og drypp over litt olje, krydre med chilipulver og salt. Sett brettet i ovn sammen med søtpotetene i ca. 10 minutter. Skjær tofu i terninger, ha på chilipaste og litt olje. Sett til side for marinering. Skjær rødløk i tynne skiver, og drypp over litt sitronsaft. Riv rødbete grovt. NB! Rødbeter setter farge, så bruk gjerne et par hansker når du skal rive. Kutt opp reddik og agurk i tynne skiver. Rens granateple. Anrett salaten i dype skåler. Legg i byggryn, og spinat. Legg deretter i søtpotet, marinert tofu, revet rødbete, og friske grønnsaker. Topp med ristet kikerter, granateple og spirer. Drypp over dressing til slutt og server resten av dressingen ved siden av.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!