Hjem
Brytebrød

Brytebrød

Dette er godt til både suppe, salat eller frokost og lunsj med pålegg.
Porsjoner: 20 biter
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min
Kcal 170 kcal pr stk, 3400 kcal i hele oppskriften

Ingredienser

  • 450 g fin spelt
  • 250 g sammalt hvete grov
  • 200 g sammalt spelt
  • 100 g havregryn
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss flytende honning (akasie)
  • 7 dl lunka vann
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  • bland gjær, honning og vann
  • tilsett det tørre og elt deigen i minst 5 min
  • la deigen heve i ca 60 min
  • del deigen inn i 3 deler, og form dem som sirkler
  • del sirklene opp i sirkler eller ruter
  • hev delgen på ny i 30-60 min
  • pensle deigen med melk og strø over gresskar og knuste linfrø (valgfritt)
  • stekes i 20-25 min på 200 grader

Notater

Hele oppskriften utgjør ca 3400 kcal, deler du hele deigen opp i 20 biter blir det 170 kcal pr stk.
Kursleder Lene Bore sin oppskrift.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!