
Dette er godt til både suppe, salat eller frokost og lunsj med pålegg.
Porsjoner: 20 biter
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk over 60 min
Kcal 170 kcal pr stk, 3400 kcal i hele oppskriften
Ingredienser
- 450 g fin spelt
- 250 g sammalt hvete grov
- 200 g sammalt spelt
- 100 g havregryn
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss flytende honning (akasie)
- 7 dl lunka vann
- 1 ts salt
Slik gjør du
- bland gjær, honning og vann
- tilsett det tørre og elt deigen i minst 5 min
- la deigen heve i ca 60 min
- del deigen inn i 3 deler, og form dem som sirkler
- del sirklene opp i sirkler eller ruter
- hev delgen på ny i 30-60 min
- pensle deigen med melk og strø over gresskar og knuste linfrø (valgfritt)
- stekes i 20-25 min på 200 grader
Notater
Hele oppskriften utgjør ca 3400 kcal, deler du hele deigen opp i 20 biter blir det 170 kcal pr stk.
Kursleder Lene Bore sin oppskrift.