
Bruschetta - sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta
Porsjoner: 8 stk
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min
Kcal 256 kcal pr stk
Ingredienser
- 8 skiver baguette eller annet lyst brød
- 2 ss olivenolje
- 1 båt revet hvitløk
- 3 stk tomat
- 2 ss finhakket frisk basilikum
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene.
- Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
- Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering.
- Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.