Hjem
Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta - sprøstekt brød med hvitløk. Toppet med frisk tomat og basilikum. Nydelig som forrett, smårett eller som en tapasrett. Uttales: brusketta
Porsjoner: 8 stk
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk under 20 min
Kcal 256 kcal pr stk

Ingredienser

  • 8 skiver baguette eller annet lyst brød
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 stk tomat
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  • Skjær brød i tynne skiver. Stek brødskivene på begge sider i en varm stekepanne med olje til det blir sprøtt og gyllent. Legg skivene over på en tallerken med tørkepapir slik at fettet renner av. Skjær hvitløk i to og gni hvitløken på de sprøstekte skivene.
  • Del tomat i fire, ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i små terninger. Finhakk basilikum. Bland tomatterninger og fnhakket basilikun sammen i en bolle sammen med god olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper.
  • Anrett tomatsalaten på de sprø brødskivene rett før servering.
  • Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter, eller til skivene er sprø og gyldne.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!