Hjem
Brødpudding

Brødpudding

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes – så utrolig god og så lett å lage.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 7 skiver tørt brød
  • 5 dl melk
  • 5 stk egg
  • 1 stk frøene fra vaniljestang
  • 2,5 dl sukker
  • 2 stk plomme i terninger
  • 1 ss smør til smøring av form

Slik gjør du

  • Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
  • Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
  • Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
  • Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
  • Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
  • Server brødpuddingen varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!