
Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes – så utrolig god og så lett å lage.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min
Ingredienser
- 7 skiver tørt brød
- 5 dl melk
- 5 stk egg
- 1 stk frøene fra vaniljestang
- 2,5 dl sukker
- 2 stk plomme i terninger
- 1 ss smør til smøring av form
Slik gjør du
- Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
- Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
- Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
- Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
- Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
- Server brødpuddingen varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.