
Pizzabunn laget av blomkål passer perfekt til deg som ønsker å prøve noe nytt. Denne blomkålpizzaen med hvit bunn og røkelaks er en deilig variant av pizza bianca.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min
Ingredienser
Pizzabunn
- 1 stk blomkål
- 3 ss potetmel
- 2 dl parmesan
- 1 båt hvitløk
- 2 stk egg
Pizzasaus
- 1 boks creme fraiche 18%
- 2 dl parmesan
- 1 båt hvitløk
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
- 1 bunt frisk oregano
Pizzatopping
- 1 ss kapers
- 50 g chevre (hvit geitost)
- 150 g røkelaks
Slik gjør du
- Skyll blomkål og del den i grove biter. Ha blomkålen i en kjøkkenmaskin og kjør til blomkålris. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke blomkålen for hånd.
- Ha blomkålrisen i en bolle og tilsett potetmel, parmesan, hvitløk og sammenpisket egg.
- Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir og press bunnen utover til den er ca. 1 cm tykk. Du kan også dele opp blandingen og lage to mindre bunner.
- Stek bunnen midt i ovnen på 200 °C i 25-30 minutter.
- Bland sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk, salt, pepper og hakket oregano. Smør pizzasausen utover bunnen.
- Dryss over kapers og chévre og stek videre midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Anrett med røkelaks og frisk oregano før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.