Hjem
Blomkålpizza med røkelaks

Blomkålpizza med røkelaks

Pizzabunn laget av blomkål passer perfekt til deg som ønsker å prøve noe nytt. Denne blomkålpizzaen med hvit bunn og røkelaks er en deilig variant av pizza bianca.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

Pizzabunn

  • 1 stk blomkål
  • 3 ss potetmel
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk egg

Pizzasaus

  • 1 boks creme fraiche 18%
  • 2 dl parmesan
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 bunt frisk oregano

Pizzatopping

  • 1 ss kapers
  • 50 g chevre (hvit geitost)
  • 150 g røkelaks

Slik gjør du

  • Skyll blomkål og del den i grove biter. Ha blomkålen i en kjøkkenmaskin og kjør til blomkålris. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finhakke blomkålen for hånd.
  • Ha blomkålrisen i en bolle og tilsett potetmel, parmesan, hvitløk og sammenpisket egg.
  • Ha blandingen over på et stekebrett med bakepapir og press bunnen utover til den er ca. 1 cm tykk. Du kan også dele opp blandingen og lage to mindre bunner.
  • Stek bunnen midt i ovnen på 200 °C i 25-30 minutter.
  • Bland sammen crème fraîche, parmesan, hvitløk, salt, pepper og hakket oregano. Smør pizzasausen utover bunnen.
  • Dryss over kapers og chévre og stek videre midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Anrett med røkelaks og frisk oregano før servering.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!