Hjem
Blomkål- og potetcurry

Blomkål- og potetcurry

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk blomkål
  • 4 stk potet
  • 1 stk grønn chili
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 stk saften av sitron
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  • Varm olje i en vid kjele og stek hakket løk til den er blank og myk. Tilsett revet ingefær, finhakket hvitløk, gurkemeie, spisskummen og karri og fres i et minutt. Ha i tomater, blomkål, poteter, chili og litt sukker.
  • Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke i 15-20 minutter til blomkål og poteter er møre. Tilsett litt vann om nødvendig, men curryen skal være ganske «tørr».
  • Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Dryss over rikelig med frisk koriander og server rykende varm med naanbrød og en stor skje yoghurt.
  • Kokt ris kan gjerne serveres til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!