Hjem
Blåbærclafoutis

Blåbærclafoutis

Det vanskeligste med clafoutis er trolig å uttale det franske navnet. Den pannekakelignende røren kan du variere med andre typer bær og oppdelt frukt.
Porsjoner: 6 stk
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk 40-60 min

Ingredienser

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk egg
  • 2,5 dl Melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk kan utelates
  • 0,5 stk sitron

Slik gjør du

  • Smør en paiform eller lav ildfast form.
  • Lag en røre av alle ingrediensene. Melken kan byttes ut med for eksempel eplejuice.
  • Hell røra i formen og fordel bærene over. Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 220 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen.
  • Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.
  • Tips: Bytt ut blåbærene med plommer, bringebær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, men hell da av så mye av væsken som mulig.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!