Hjem
Bifftaco

Bifftaco

Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n er nærmest å regne som en av Norges nasjonalretter. Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad middels
Tidsbruk 40-60 min
Kcal 640 pr porsjon

Ingredienser

  • 600 g mørbrad av storfe i biffer
  • 2 ss margarin til steking
  • 8 stk fullkornstortilla
  • 1 pk babyspinat á 65 g
  • 8 stilker frisk koriander

Hot krydderolje

  • 0,5 stk finhakket rød chili
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ss olje

Guacamole

  • 2 stk avokado
  • 1 ss sitron- eller limesaft
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 0,5 stk finhakket rød chili
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Salsa

  • 2 stk tomat
  • 0,5 stk agurk
  • 0,5 stk gul paprika
  • 0,5 stk rødløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 0,25 stk saften av lime
  • 0,5 ss olivenolje
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  • Bland sammen ingrediensene til krydderoljen. Ønsker du en mildere krydderolje ta bort chilifrøene før du finhakker chilien.
  • Del avokado til guacamole i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over litt sitronsaft/limesaft.
  • Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.
  • Bland most avokado med hvitløk, chili og koriander. Smak eventuelt til med salt og pepper. Legg avokadosteinen i guacamolen, da vil den holde på sin friske, grønne farge. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes.
  • Del tomater til salsa i fire. Ta ut kjernen og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurk, paprika og rødløk i små terninger. Bland inn koriander, limesaft og olje og sett salsaen kaldt til den skal brukes. Frys gjerne ned tomatkjernene og bruk dem i en tomatsaus senere.
  • Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt. Pensle godt med krydderolje på begge sider av biffene mot slutten av steketiden.
  • Varm fullkornslefser etter anvisning på pakken. Fyll varme tortillalefser med spinat, frisk koriander, salsa og saftig biff skåret i skiver. Server guacamole og litt frisk lime ved siden av.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!