
Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet!
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Kcal 458 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 12 stk friske asparges
- 1 pk sukkererter
- 0,5 stk rødløk
- 12 stk rød cherrytomat
- 300 g ytrefilet av storfe i strimler
- 1 ss olje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 stk avokado
- 4 ss olje- og eddikdressing
- 120 g fetaost (3% fett)
Slik gjør du
- Skrell asparges og kok dem sammen med sukkererter i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Slå av kokevannet og avkjøl grønnsakene raskt i iskaldt vann.
- Skjær løk i tynne skiver. Del cherrytomater i to og fetaost i terninger.
- Skjær kjøttet i tynne strimler, dersom det ikke er ferdigstrimlet fra før. Stek biffstrimlene i flere omganger i en varm panne med litt olje. Krydre med salt og pepper.
- Indrefilet og mørbrad er også fint å bruke i salaten. Vil du ha den mer mettende, kan du blande inn kokt byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også sunt, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke.
- Del avokado i to, ta ut steinen med en skje, og ta av skallet. Kutt opp i passe store biter.
- Anrett biffsalaten som du vil - på et stort serveringsfat eller legg opp en tallerken til hver porsjon. Ha over dressing rett før servering.
- Du kan også lage en hjemmelaget dressing av det du måtte ha av oljer og eddik. Bland for eksempel 4 ts ekstra virgin olivenolje, 1/2 ts sennep og 2 ts hvitvinseddik eller annen type eddik godt sammen, og smak til med salt og pepper. Vær oppmerksom på mengden i forhold til kaloriinnholdet.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.