
Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min
Ingredienser
- 800 g biff i strimler
- 1,5 stk finhakket løk
- 2 ss smør til bruning
- 200 g frisk sjampinjong i båter
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 ss tomatpurre
- 1 dl kjøttkraft (1 dk vann og en buljongterning)
- 2 dl creme fraiche
- 8 skiver sylteagurk i strimler
- 8 skriver syltede rødbeter i strimler
Slik gjør du
- Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør.
- Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille.
- Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetmos, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også godt til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.