Hjem
Biff med Hans´soppstuing

Biff med Hans´soppstuing

Denne oppskriften ble til på ferie i Syd-Frankrike etter å ha blitt inspirert av utvalget i franske dagligvarebutikker.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 30 min
Kcal 585 pr porsjon
Kcal per 100 gram 82

Ingredienser

Biff

  • 2 stk biff størrelse etter behov (i kcal beregn. 100g pr stk)
  • 1 stk sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 1 stk brokkoli
  • Salt og pepper smakes til

Soppsaus

  • 150 g sjampinjong
  • 2 ss meierismør
  • 1 dl vann
  • 1 stk hønsebuljong
  • 2 dl ekstra lett matfløte
  • 1 ts soyasaus
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Soppsaus

  • Skjær soppen i små biter, og fres den i smør i en liten gryte i ca 5 min. før du tar vann og buljong. (Buljongen løses opp i vann først). Tilsett fløten litt og litt, og rør godt inn. La sausen gradvis varmes opp til det småkoker. Ha i soyasaus, salt og pepper. Sausen skal småkoke til den begynner å tykne.

Sellerirotpure

  • Skjær selleriroten i biter, og kok bitene møre. Hell av vann og tilsett smør, salt og pepper. Mos med stavmikser til en pure.

Biff

  • Begynn med å lage soppsausen. romtemperatur en time før den stekes. Tilsett salt og pepper eller annet krydder. Stek først i meierismør på sterk varme, for å få en stekeskorpe. Sett så varmen noe ned, og stek til ønsket farge. Legg gjerne biffen i aluminiumsfolie noe minutter før servering.
Denne oppskriften finner du også i Maggi Gausels kokebok "Balanse".
Klikk her for å bestille boken.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!