
Denne oppskriften ble til på ferie i Syd-Frankrike etter å ha blitt inspirert av utvalget i franske dagligvarebutikker.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk 30 min
Kcal 585 pr porsjon
Kcal per 100 gram 82
Ingredienser
Biff
- 2 stk biff størrelse etter behov (i kcal beregn. 100g pr stk)
- 1 stk sellerirot
- 2 ss meierismør
- 1 stk brokkoli
- Salt og pepper smakes til
Soppsaus
- 150 g sjampinjong
- 2 ss meierismør
- 1 dl vann
- 1 stk hønsebuljong
- 2 dl ekstra lett matfløte
- 1 ts soyasaus
- Salt og pepper
Slik gjør du
Soppsaus
- Skjær soppen i små biter, og fres den i smør i en liten gryte i ca 5 min. før du tar vann og buljong. (Buljongen løses opp i vann først). Tilsett fløten litt og litt, og rør godt inn. La sausen gradvis varmes opp til det småkoker. Ha i soyasaus, salt og pepper. Sausen skal småkoke til den begynner å tykne.
Sellerirotpure
- Skjær selleriroten i biter, og kok bitene møre. Hell av vann og tilsett smør, salt og pepper. Mos med stavmikser til en pure.
Biff
- Begynn med å lage soppsausen. romtemperatur en time før den stekes. Tilsett salt og pepper eller annet krydder. Stek først i meierismør på sterk varme, for å få en stekeskorpe. Sett så varmen noe ned, og stek til ønsket farge. Legg gjerne biffen i aluminiumsfolie noe minutter før servering.