
Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 40-60 min
Kcal 439 kcal pr porsjon
Ingredienser
- 4 stk ytrefilet av storfe à 150 g
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 2 ss margarin til steking
Krydret tomatsaus
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk Rød chili
- 2 stk vårløk
- 1 ss olivenolje
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 1 ts kajennepepper
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts sukker
Grønnsaker
- 1 stk frisk ananas
- 4 stk pak choy
- 1 stk rødløk
- 0,5 ts salt
- 1/4 ts pepper
Reker
- 500 g reker m/skall
- 1 stk Rød chili
- 2 ss finhakket bladpersille
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Finhakk hvitløk, chili og vårløk til sausen, og stek det blankt i en varm panne med olje. Tilsett grovhakkede tomater, kajennepepper, salt, pepper og sukker. Kok sausen i et par minutter.
- Rens ananas og skjær den i tynne ringer. Del hver pak choi i to og skjær rødløk i tynne skiver. Legg annenhver gang ananas, pak choi og løk i taksteinmønster i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene og sett formen inn i ovnen. Stek grønnsakene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme.
- Rens rekene og bland dem med finhakket chili og bladpersille.
- Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.
- Server biffene straks med grønnsaker, tomatsaus og reker.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.