Hjem
Biff Creole

Biff Creole

Kreolsk mat betyr spennende smakskombinasjoner fra mange steder som Vest-Europa, Afrika, Karibien og USA. Prøv Biff Creole og la deg forføre.
Porsjoner: 4
Tidsbruk 40-60 min
Kcal 439 kcal pr porsjon

Ingredienser

  • 4 stk ytrefilet av storfe à 150 g
  • 0,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Krydret tomatsaus

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk Rød chili
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker

Grønnsaker

  • 1 stk frisk ananas
  • 4 stk pak choy
  • 1 stk rødløk
  • 0,5 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Reker

  • 500 g reker m/skall
  • 1 stk Rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Finhakk hvitløk, chili og vårløk til sausen, og stek det blankt i en varm panne med olje. Tilsett grovhakkede tomater, kajennepepper, salt, pepper og sukker. Kok sausen i et par minutter.
  • Rens ananas og skjær den i tynne ringer. Del hver pak choi i to og skjær rødløk i tynne skiver. Legg annenhver gang ananas, pak choi og løk i taksteinmønster i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene og sett formen inn i ovnen. Stek grønnsakene i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomvarme.
  • Rens rekene og bland dem med finhakket chili og bladpersille.
  • Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.
  • Server biffene straks med grønnsaker, tomatsaus og reker.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!