
En enkel og smakfull salat du kan servere som tilbehør til kylling eller biff, sette på tapasbordet eller bare spise som en liten koserett sammen med god drikke.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 1 stk lagret chevre (hvit geitost) (à 180g)
- 1 pk feldsalat (à 65 g)
- 1 pk kokt rødbete (à 500 g)
- 0,5 stk rødløk
- 2 ss pistasjnøtter (uten skall)
- 2 ss flytende honning
Slik gjør du
- Skjær chèvre i skiver (ca.1 cm tykke) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- Finn frem et stort serveringsfat og legg vasket og tørket salat utover fatet.
- Skjær rødbete i store biter eller skiver, og legg dem over på fatet. Husk! Rødbete kan sette farge på både hender og fjøl, bruk derfor plasthansker eller vask hender og utstyr raskt etterpå.
- Sett stekebrettet i ovn på 200 °C, og stek til osten smelter litt, 6-8 minutter. Finhakk rødløk og grovhakk pistasjenøtter.
- Legg den smelta osten over salaten, dryss på rødløk og pistasjenøtter. Ringle over honning.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.