Hjem
Betesalat med bakt chèvre

Betesalat med bakt chèvre

En enkel og smakfull salat du kan servere som tilbehør til kylling eller biff, sette på tapasbordet eller bare spise som en liten koserett sammen med god drikke.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk Under 20 min

Ingredienser

  • 1 stk lagret chevre (hvit geitost) (à 180g)
  • 1 pk feldsalat (à 65 g)
  • 1 pk kokt rødbete (à 500 g)
  • 0,5 stk rødløk
  • 2 ss pistasjnøtter (uten skall)
  • 2 ss flytende honning

Slik gjør du

  • Skjær chèvre i skiver (ca.1 cm tykke) og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Finn frem et stort serveringsfat og legg vasket og tørket salat utover fatet.
  • Skjær rødbete i store biter eller skiver, og legg dem over på fatet. Husk! Rødbete kan sette farge på både hender og fjøl, bruk derfor plasthansker eller vask hender og utstyr raskt etterpå.
  • Sett stekebrettet i ovn på 200 °C, og stek til osten smelter litt, 6-8 minutter. Finhakk rødløk og grovhakk pistasjenøtter.
  • Legg den smelta osten over salaten, dryss på rødløk og pistasjenøtter. Ringle over honning.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!