
Salatbowl med saftig, grillet kyllingfilet glasert med en asiatisk bbq-saus, nudler, kimchi og friske grønnsaker. Smakfull og fresh salat til lunsj eller middag.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Middels
Tidsbruk 40-60 min
Kcal 631 pr porsjon
Ingredienser
- 2 stk kyllingfilet
- 0,25 ts salt
- 0,25 ts pepper
Asiatisk BBQ-saus
- 3 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ss flytende olje
- 1 ss brunt sukker
- 2 ts risvineddik
- 1 stk saften av lime
- 1 båt hvitløk
- 1 ts revet frisk ingefær
Til servering
- 150 g nudler (150g kokte nudler - ca 60 gram tørre)
- 0,5 stk gulrot
- 1 stk vårløk
- 2 ss grovhakkede cashewnøtter
- 30 f frisk spinat
- 4 ss kimchi
- 2 ts seseamfrø
- 1 stk lime
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til bbq-sausen i en liten kjele. Kok opp, og senk varmen. La sausen stå og småkoke i ca. 10 minutter. Spe eventuelt med litt maisenna urørt i kaldt vann om sausen er for tynn.
- Du kan også pensle med en ferdig BBQ - saus. Kjøp gjerne en som har en asiatisk tvist.
- Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C.
- Pensle kyllingfiletene med bbq-sausen helt mot slutten av grilltiden. Kok nudler etter anvisning på pakken. Bruk gjerne fullkornsnudler, de inneholder mer fiber.
- Skjær gulrot i tynne, lange strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben. Finsnitt vårløk og grovhakk nøtter.
- Anrett nudlene i to dype skåler. Ha på spinatblader, gulrot i strimler og kimchi. Skjær kyllingen i skiver og legg oppå salaten. Dryss på nøtter, sesamfrø og server med lime og resten av bbq-sausen.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.