Hjem
Bakte epler

Bakte epler

Bakte epler er en deilig og enkel dessert som passer like godt som en hverdagsdessert, som litt ekstra kos i helgen. Server gjerne med litt vaniljeis for en ekstra fyldig og god dessert.
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk 20-40 min

Ingredienser

  • 4 stk epler
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Bruk en kjernehusutstikker til å fjerne kjernehuset. Sett eplene i en ildfast form.
  • Fordel smør over eplene, og strø over kanel og sukker.
  • Stek eplene i ovnen i 25 minutter, til de er møre. For å få kortere steketid kan eplene deles i to.
  • Dryss over mandelflak og stek i 5 minutter til.
  • Server eplene varme med pisket krem, is eller rømme til.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!