Hjem
Bakt byggryisgrøt med gulrot

Bakt byggryisgrøt med gulrot

Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt. Her har vi laget grøten i stekeovnen – altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk over 60 min

Ingredienser

  • 2 stk revet gulrot
  • 4 dl byggryn, steel cut eller hel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk egg
  • 4 ss rosiner
  • 5 dl havremel, eller annen melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss rapsolje til pensling

Topping:

  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 4 ss honning, agave eller lønnesirup

Slik gjør du

  • Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
  • Ha byggryn, krydder, bakepulver og salt i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med havremelk. Bland alt sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner.
  • Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.
  • Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
  • Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
  • Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten.
  • Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.
  • Ønsker du et vegansk alternativ kan du bytte ut eggene med chia- eller linfrø-«egg». Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!