
Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt. Her har vi laget grøten i stekeovnen – altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!
Porsjoner: 4 porsjoner
Vanskellighetsgrad enkel
Tidsbruk over 60 min
Ingredienser
- 2 stk revet gulrot
- 4 dl byggryn, steel cut eller hel
- 0,25 ts malt ingefær
- 0,5 ts malt kanel
- 2 stk egg
- 4 ss rosiner
- 5 dl havremel, eller annen melk
- 1 ts bakepulver
- 0,25 ts salt
- 1 ss rapsolje til pensling
Topping:
- 4 ss valnøttkjerner
- 4 ss solsikkekjerner
- 4 ss honning, agave eller lønnesirup
Slik gjør du
- Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
- Ha byggryn, krydder, bakepulver og salt i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med havremelk. Bland alt sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner.
- Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.
- Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
- Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
- Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten.
- Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.
- Ønsker du et vegansk alternativ kan du bytte ut eggene med chia- eller linfrø-«egg». Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.