
Her har vi «steke-kokt» eggene med litt vann i pannen, en teknikk som gjør at eggene blir raskt ferdig og den tynne eggehvitehinnen over plommen også blir hvit. En deilig sen frokost eller lunsjrett.
Porsjoner: 2 porsjoner
Vanskellighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 20 min
Ingredienser
- 2 skiver grovt brød
- 1 ss dijonsennep
- 50 g ruccula
- 2 stk avokado
- 2 stk egg
- 1 ss olje til steking
- 1 ss vann
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 2 stilker timian
Slik gjør du
- Rist brødskiver og legg dem på tallerken.
- Smør skivene med dijonsennep og legg på salatblader. Del avokado og ta ut steinen. Ta innmaten ut av skallet med en skje og skjær det i skiver. Gi dem en liten dytt så de legger seg i en pen vifteform og legg dem på brødskivene.
- Varm en stekepanne med olje. Knekk eggene og ha dem i pannen. Hell i 1 ss vann på siden av eggene og sett på lokk. Stek/kok eggene i ca. 2 minutter. Legg egget på toppen av brødskivene, dryss over litt salt og pepper og server.