Hjem
Avokadoburger

Avokadoburger

Burger til frokost, sa du?? Selvfølgelig! Her har du en deilig avokadoburger fylt med sprøtt kalkunbacon og porsjert egg. Det er frokosten sin det!
Porsjoner: 1 porsjon
Vanskellighetsgrad lett
Tidsbruk under 20 min
Kcal 597 pr stk

Ingredienser

  • 2 skiver kalkunbacon
  • 1 ss olje til steking
  • 1 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts eddik, 7%
  • 0,5 l vann
  • 1 stk avokado
  • 2 stk salatblad
  • 2 skiver agurk, skåret på langs
  • 2 ss spirer
  • 1 ts sesamfrø til pynt

Slik gjør du

  • Fres kalkunbacon i en varm panne med olje til det er sprøtt.
  • Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen, og lag en liten virvelvind på vannet. Knekk egget forsiktig ned i vannet. La det stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft det forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så det ser pent ut.
  • Del avokado i to, og skrell forsiktig av skallet. Skjær en liten bit av den ene halvdelen, slik at avokadoen står støtt.
  • Legg på salatblad, agurkskiver og stekt kalkunbacon. Løft forsiktig over det porsjerte egget, pynt med spirer og legg forsiktig på den andre delen med avokado. Dryss over sesamfrø til pynt.
Denne oppskriften er hentet fra matprat.no.
Ønsker du å dele denne oppskriften?
Ikke gå glipp av siste nytt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste nyhetene før alle andre!